یک کارشناس تغذیه در یزد با اشاره به این که سویا سلامت استخوانها را تضمین می کند تصریح کرد: مطالعات زیادی نشان می دهند که مصرف سویا در خانم های یائسه از بروز پوکی استخوان درآنهاجلوگیری می کند.


ناهید برخورداری  اظهار داشت: سویا از انواع حبوبات است.سویا گذشته از این که غذای کاملی سرشار از پروتئین ها است هیچ نوع کلسترول مضروچربی ندارد و جزء ترکیبات اشباع نشده به شمار می رود.


وی افزود: سویا ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.جایگزینی محصولات حیوانی باسویاباعث افزایش کلسترول خوب دربدن میشود.برخورداری با بیان این مطلب که سویا از بروز سرطان پروستات جلوگیری می کند. ادامه داد: سویاحاوی مقادیرزیادی ایزوفلاون است.ایزوفلاون یک نوع آنتی اکسیدان موثردرجلوگیری از ایجادغددسرطانی درپروستات است.

این کارشناس تغذیه به اشاره به این که سویا سلامت استخوانهاراتضمین می کند تصریح کرد: مطالعات زیادی نشان می دهند که مصرف سویا در خانم های یائسه از بروز پوکی استخوان درآنهاجلوگیری می کند.


وی گفت: مردان نیزاز فواید سویا در این زمینه بی بهره نیستند، زیرامصرف آن استخوانها را محکم کرده،کمبودموادمعدنی راجبران می کندو باعث کاهش بیماری آرتروز می شود.


برخورداری یادآورشد: سویا باعث حفظ سلامت روده بزرگ می شود.تحقیقات در مورد افرادی که از سرطان روده جان سالم به در برده اندنشان داده است که مصرف سویا باعث کاهش تکثیرسلول های سرطانی در روده می شود.

این کارشناس خاطرنشان ساخت: سویا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.ساپونین های موجود با از بین بردن میکروب های مضر سلامت بدن را تثبیت میکنند.


وی متذکرشد: افراد دیابتی که در رژیم روزانه خود از سویا استفاده میکنند با مصرف سویا میزان گلوکز خونشان کاهش می یابد.سویا به طور غیرمستقیم در درمان بیماریهای کلیوی نیز مفیدواقع میشود.به دلیل تمام فوایدی که سویا دارد مصرف روزانه حداقل 25گرم پروتئین سویا توصیه می شود.  

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا